Vrijwilligersinfo

Ga je graag met kinderen om en wil je hen over Jezus vertellen? Meld je dan aan!

Mocht je nu geen lid zijn van GKV "de Voorhof" en lijkt het je toch erg leuk om te helpen? Ook dan ben je welkom!!! We hebben ongeveer 8 volwassenen en 8 jongeren nodig per dag. Je kunt je ook opgeven voor 1 dagdeel. Je hoeft niet creatief te zijn of wat dan ook. Schroom dus niet en geef je op!

Als je je hebt opgegeven om te helpen zouden we het fijn vinden als je op de vrijwilligersavond komt, zodat we je kunnen vertellen wat we precies gaan doen en wat we van je verwachten.

Het belooft een gezellige avond te worden! We beginnen om half 8 en hopen om half 9 af te kunnen ronden!

Verloop van de ochtend

We verwachten je, als je komt helpen, om 9.15 uur. Dan openen we samen de dag en lopen de ochtend even door. Het is heel fijn als iedereen op tijd komt, zodat we ook klaar zijn als de eerste kinderen binnen komen.

We beginnen met een open inloop. De kinderen laten hun naam opschrijven, graag met telefoonnummer en krijgen een naamkaartje. Dan mogen ze in de hal in de hoeken spelen. Deze naamkaartjes zorgen gelijk voor een verdeling van de groepen.

De kinderen worden opgehaald door het lied "Welkom, Welkom". Zing gerust mee!

In de grote zaal achter de keuken volgt nu het gezamenlijke deel van de ochtend: zingen, bidden, sketch en Bijbelverhaal. Ga lekker bij de kinderen zitten zodat je kunt zien hoe ze reageren.

Hierna gaan we in de groepen uiteen naar een vertelkleed. Dit is een kleed met daarop 5 vakken met inhoud. Er ligt een papier bij waarop precies staat wat er in zit en wat je met de kinderen kunt bespreken.

Hierna is het tijd voor een pauze. Iedereen mag wat eten en drinken bij de balie halen.

Na de pauze is het tijd om te knutselen. Daarna doen we nog een spel.

Aan het eind van de ochtend verzamelen we ons weer in de grote zaal en sluiten we  af met een zegenlied. 

Op donderdag gaan we in plaats van knutselen en een spel een speurtocht door het dorp doen. Aan het eind eten we met de kinderen en gaan dan samen weer terug naar de kerk.

Op Zondag sluiten we de Bijbel Vakantie week af met een Welkomstdienst.